Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Δήλωση Προέδρου της Επιτροπής του Εκτάκτου Συνεδρίου

Συνεδρίασε σήμερα η Οργανωτική Επιτροπή του Εκτάκτου Συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος.

Μετά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Δ. Σιούφας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στη σημερινή συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Εκτάκτου Συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου 2009 έγινε μια πρώτη συζήτηση για τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές, που θα πρέπει να ακολουθηθούν στα διάφορα οργανωτικά και διαδικαστικά ζητήματα.

Όλες οι παρεμβάσεις των μελών της Επιτροπής χαρακτηρίστηκαν από υψηλό αίσθημα ευθύνης, όπως απαιτεί το κρίσιμο έργο που έχουν αναλάβει.

Κατατέθηκαν σκέψεις και προτάσεις στην κατεύθυνση της συμβολής των μελών για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του Συνεδρίου.

Η συζήτηση κατέληξε ομόφωνα στις εξής βασικές πολιτικές παραδοχές:

  • Ο Πρόεδρος Κώστας Καραμανλής παραμένει πολιτικό κεφάλαιο για την Παράταξη και τη Χώρα.
  • Τόσο η Προσυνεδριακή διαδικασία, όσο και το ίδιο το Έκτακτο Συνέδριο, έχουν ως κύριο μέλημα, καθήκον και υποχρέωση τη διασφάλιση της ενότητας της μεγάλης Παράταξης, της Ν.Δ.
  • Η ενασχόληση για την προετοιμασία του Συνεδρίου κατ’ ουδένα τρόπο ή λόγο επηρεάζει την άσκηση του κύριου πολιτικού καθήκοντος της Νέας Δημοκρατίας ως κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Γιατί θα υπάρχουν οι απαραίτητες πολιτικές τοποθετήσεις και παρεμβάσεις στα ζητήματα που προκύπτουν από την δραστηριότητα της Κυβέρνησης.

Αυτό το οφείλουμε, έναντι της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματός μας, των συμφερόντων του Τόπου, αλλά το οφείλουμε και στα εκατομμύρια των πολιτών που στήριξαν και στηρίζουν τις αρχές και τις αξίες της Παράταξής μας.

Ως προς τα ειδικότερα ζητήματα προετοιμασίας του Συνεδρίου, η Επιτροπή εξέτασε όλα τα σχετικά θέματα, συμπεριλαμβανομένου εκείνου που έχει ήδη τεθεί στο δημόσιο διάλογο για το ενδεχόμενο διεύρυνσης του αριθμού εκείνων που θα συμμετάσχουν στην εκλογή νέου Προέδρου του Κόμματος.

Στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής που θα γίνει στις 18.00, για τη συνέχιση των εργασιών της, αποφασίστηκε επίσης ομόφωνα να κληθούν και οι ενδιαφερθέντες να διεκδικήσουν την εκλογή τους στη θέση του Προέδρου του Κόμματος».