Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Δήλωση Γραμματέα της Κ.Ε. για την διαδικασία τροποποίησης του Καταστατικού

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Ζαγορίτης , απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην Κεντρική Επιτροπή για την τροποποίηση του Καταστατικού για την εκλογή Προέδρου, δήλωσε:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα μπορέσει να μιλήσει όποιο μέλος επιθυμεί για τη διαδικασία εκλογής του νέου ή της νέας αρχηγού της Ν.Δ.;
Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ: Εξυπακούεται. Αυτό το έχουμε πει ήδη. Το θέμα του τρόπου εκλογής του νέου Προέδρου είναι εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα. Θα υπάρξει, βεβαίως, μια συγκροτημένη εισήγηση από τον κ. Σιούφα, η οποία θα βασίζεται στη συμφωνία των 4 υποψηφίων. Από εκεί και πέρα, μπορεί ο καθένας να καταθέσει την όποια άλλη πρόταση επιθυμεί, να γίνει συζήτηση, να τοποθετηθεί όποιος θέλει. Στη συνέχεια θα ληφθεί απόφαση. Η πλειοψηφούσα πρόταση- η απόφαση, δηλαδή- θα μπει στο Έκτακτο Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου ως εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής για εκλογή του νέου Προέδρου. Η τελική απόφαση ανήκει στο Συνέδριο, που είναι και το κυρίαρχο σώμα.
Ήδη έχουμε αποστείλει στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τα σχετικά κείμενα, προκειμένου να ενημερωθούν και να τα λάβουν υπόψιν σε τυχόν παρέμβασή τους.