Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Δήλωση Προέδρου Οργανωτικής Επιτροπής κ.Σιούφα

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Έκτακτου Συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου Δημήτρης Σιούφας, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα και τις συζητήσεις που γίνονται σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις 17 Οκτωβρίου, ύστερα από συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Έκτακτου Συνεδρίου ανακοίνωσα ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής απεδέχθη τη συμφωνία των τεσσάρων υποψηφίων για την εκλογή το αργότερο εντός ενός μηνός από το Έκτακτο Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου, του νέου Προέδρου από τα μέλη του Κόμματος και τους πολίτες που θέλουν να γίνουν μέλη του Κόμματος.

Διευκρίνισα ότι για να γίνει αυτό απαιτούνται καταστατικές αλλαγές. Και ότι αυτές οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν ύστερα από ομόφωνη απόφαση των υποψηφίων για την προεδρία του Κόμματος και πρόταση προς την Κεντρική Επιτροπή, η οποία και θα εισηγηθεί τις τροποποιήσεις στο Έκτακτο Συνέδριο ώστε να προχωρήσουμε εντός ενός μηνός από το Έκτακτο Συνέδριο στις εκλογές. Απαντώντας, μάλιστα, σε σχετική ερώτηση τόνισα ευθέως ότι δεν έχει προσδιοριστεί ημερομηνία για τις εκλογές. Δεν μπορούσε, άλλωστε, να γίνει κάτι τέτοιο αφού παρέμεναν σε εκκρεμότητα θέματα προετοιμασίας της οργάνωσης της σχετικής διαδικασίας.

Προσθέτω ότι στη συμπληρωματική απόφασή του της 19ης Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του Κόμματος Κώστας Καραμανλής τονίζει ότι, εφόσον το Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου αποφασίσει την αναθεώρηση των διατάξεων που αφορούν στην εκλογή Προέδρου του Κόμματος, η σχετική διαδικασία, σύμφωνα με τις αναθεωρημένες, πλέον διατάξεις, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου 2009.

Από όλα αυτά προκύπτουν με σαφήνεια δύο και μόνον δεδομένα: Πρώτον ότι συγκεκριμένη ημερομηνία για τις εκλογές δεν έχει οριστεί και δεύτερον ότι όλη η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου 2009.»